Homøopati

Klinik for zoneterapi & kinesiologi Heli Bak - Ærtemarken 5 - 5260 Odense S - Tlf. 4036 4950 - email: helibak@mail.dk

 

 

Homøopati

 

Homøopati er en mild og dog effektiv behandlingsform til mange tilstande, sygdomme og lidelser. Den er holistisk i sin natur, hvilket vil sige, at hele dig som person tages i betragtning under behandlingen, såvel som det specifikke problem eller den lidelse, du har. Medicinen eller midlerne, man bruger i homøopatien, er minimale doser af naturlige forekomster, som udvælges fra planter, mineraler eller dyr.

 

Homøopatisk medicin virker ved at afbalancere kroppens svagheder og aktivere din evne til selvhelbredelse.

 

Princippet bag homøopatisk medicin er, at "lige helbreder lige", dvs. at substanser, der ved indtagelse giver samme symptomer som sygdommen, kan helbrede patienten, hvis substansen gives i homøopatisk form.

 

Et velkendt eksempel er, at en homøopatisk fortynding af løg anvendes til at helbrede en tilstand med rindende øjne og løbende næse.

 

I min klinik forhandler jeg homøopatiske midler fra Allergica, da jeg er homøopatisk vejleder, uddannet hos Allergica. Jeg tester dog altid, om der er andre midler, der kan virke bedre på netop dig, da vi jo alle er forskellige og måske passer homøopatiske midler fra et andet firma bedre til dig.

 

Et eksempel på homøopati

Ligesom i eksemplerne under naturmedicin, kosttilskud og cellesalte har jeg valgt indikationen jernmangel.

 

Der er mange homøopatiske jernmidler, som kan komme på tale her. De to vigtigste er Ferrum phos. (se under cellesalte) og Urtica dioeca (homøopatisk brændenælde). Det er dog ofte en god idé at behandle både med jern som kosttilskud og homøopatisk jern i begyndelsen. Lidt senere er det tilstrækkeligt med homøopatisk jern. Mange mennesker med jernproblemer har erfaret, at jern som kosttilskud nok virker på deres problem, men virkningen holder sig ikke. Homøopatisk jern hjælper derimod kroppen til selv at optage og omgås jernet. Man bør starte med et plantemiddel, for eksempel Urtica Dioeca D2 og så senere anvende en metalforbindelse, for eksempel Ferrum met. eller Ferrum phos.

 

Der er et homøopatisk middel til børn med bronchitis, der hedder "Broron" I dette middel er der pyrit, som er en jern-svovl-forbindelse, der virker styrkende på lunger og bronkier samt hjælper kroppen til at bekæmpe infektion i blodet. Svovlindholdet løsner slimen.

 

De nævnte midler er fra Allergica, som er dem, jeg kender mest til.

 

 

 

Layout: Lars Fredskov Foto: Mette Boe www.MetteBoe.dk Kunst: Tina Bak Tekst: Heli Bak

Klinik for Zoneterapi og Kinesiologi Heli Bak - Ærtemarken 5 - 5260 Odense S - Tlf: 40364950 - email: helibak@mail.dk

Copyright © All Rights Reserved